RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Klusais slepkava - Insulīna Rezistence - cēlonis mūsdienu veselības problēmām

Kategorijā: Keto Diēta

Izņemot infekciju slimības, nelaimes gadījumu un pašnāvību - 21.gs "populārākās izvēles", kā pāragri pamest šo pasauli ir: 

  1. Sirds un asinsvadu slimības (23.3% gadījumu)
  2. Vēzis (21.4% gadījumu)
  3. Insults (5% gadījumu)
  4. Alcheimers (4.7% gadījumu)
  5. Diabēts (2.5% gadījumu)

Izslēdzot smēķēšanu un alkoholismu, šie nāves cēloņi ir saistīti ar ikdienas uztura izvēlēm.  Izdarot "pareizās" uztura izvēles, ir iespējams nodzīvot daudz ilgāk un ar stipri uzlabotu vecumdienu kvalitāti (mazāk ārstu, medikamentu, veselības problēmu utt.).  Par to nav šaubu pilnīgi nevienam.  


Pilnīgi vesels cilvēks parasti nenokrīt beigts skaistā, saulainā dienā. Iespējams, bija kāds neatklāts stāvoklis, bet nezināšana nepadara mūs veselus. Parasti, gadiem ilgi, ķermenis brīdina par neizbēgamo katastrofu, šie brīdinājumi izpaužas kā: 


  • Paaugstināts asinsspiediens
  • Paaugstināti triglicerīdi
  • Pazemināts "labais", jeb augstā blīvuma holesterīns
  • Paaugstināts "sliktais", jeb zemā blīvuma holesterīns
  • Paaugstināts insulīns
  • Paaugstināts feritīns
  • Paaugstināts GGT rādītājs
  • Paaugstināts ALAT
  • Aptaukošanās vēdera zonā
  • u.c. veselības rādītāji

Liela daļa cilvēku izvēlas tos ignorēt, jo īsti nav skaidrības ko darīt - ģimenes ārsts izraksta recepti zālēm, kas palīdzēs turēt asinsspiedienu robežās, piesakot, ka tagad tās būs visu mūžu jādzer un pacienti šādu atbildi pieņem kā neizbēgamu novecošanas sastāvdaļu.  

Kā arī - "tā jau ir visiem" un "nevar gribēt, ka viss būs perfekti pēc 40".  Ir viegli šos simptomus pataisīt triviālus un maznozīmīgus, kad kāds no šiem pasliktinātajiem rādītājiem ir teju katram otrajam.

Atskaitot paaugstināta asinsspiediena lēkmes (kurām skapītī stāv "štengrākas" ripas), pārējos simptomus ikdienā neviens neizjūt un tāpēc par tiem ātri piemirstas līdz nākamajām asinsanalīzēm.

Šie veselības marķieri ir simptomi dziļākai problēmai. Tie ir veidi, kā organisms parāda – “Vecīt” vai “Kundzīt”, kaut kas ar mums nav kārtībā.

Problēmas rodas, kad simptomus sāk uzskatīt par cēloņiem - jo, pieņemot, ka paaugstināts asinsspiediens ir cēlonis sirds un asinsvadu slimībām, nevis simptoms, kas radies citu iemeslu dēļ, tad izrakstot zāles, lai samazinātu asinsspiedienu, ārsts var uzsist sev pa plecu, ka problēma ir atrisināta.  

Pēc šādas loģikas, ja cilvēkam ir iekaisis zoba kanāls un "tas dzeroklis sāp tik ļoti, ka pa sienām gribas rāpot", labākais risinājums ir iedzert ibumetīnu, un sāpes ir noņemtas.

Voila, zobs vairs nesāp, un problēma atrisināta, brīdī, kad tas atkal sāk nīdēt, vienkārši iedzer vēl vienu ibumetīnu un ja gadījumā tas vairs nelīdz, iedzer divus.  Šajā anekdotē mēs visi redzam, cik muļķīgs ir šāds risinājums - vissaprātīgāk būtu aiziet pie zobārsta un salabot zobu. 

***

Paaugstināts asinsspiediens, triglecirīdi, holesterīns utt. visbiežāk ir simptomi, kas radušies dziļākās problēmas dēļ, tie ir simptomi, kas noved pie tālākām veselības problēmām, bet tie nav problēmas sakne.

Visiem šiem simptomiem, potenciāli ir viens cēlonis, viena sakne - Insulīna Rezistence (turpmāk IR).

Pieņemot, ka IR ir cēlonis visiem šiem simptomiem, dzīve kļūst daudz vieglāka – jo tiekot galā ar IR, uzlabosies arī pārējie rādītāji. Diemžēl, vai par laimi vienīgais veids, kā tikt galā ar IR ir veikt izmaiņas uzturā - pāriet uz ketogēnu uzturu, vai zemu ogļhidrātu uzturu, jo vienkārši izsakoties:  Insulīna Rezistence ir alerģija pret ogļhidrātiem.  Nav tabletes, kas izārstēs IR, jo cēlonis ir ikdienišķais uzturs.

Kas ir insulīna rezistence un kas to izraisa.

Lai to saprastu, ir jāsaprot insulīns un tā funkcijas:

Insulīns visbiežāk tiek pieminēts diabēta ietvaros, tas hormons, kas regulē asins cukuru palīdzot to novadīt organisma šūnās.  Diabēta gadījumā, ja asins cukurs ir pārāk augsts, diabētiķis sev injicē (vai apēd medikamentu, kas stimulē) insulīnu un organisms ir spējīgs normalizēt asins cukura līmeni. 

Svarīga piebilde: 1. un 2. Tipa Diabēti ir atšķirīgi - 1. Tipa gadījumā organisms neražo insulīnu un 1TD vienmēr būs nepieciešams sev injicēt insulīnu savukārt 2. Tipa Diabēta gadījumā organisms nespēj saražot pietiekami daudz insulīna, jo nepieciešams to ražot nenormālos apjomos. 1TD parasti ir jūtīgi pret insulīnu, lai gan pastāv arī iespēja iedzīvoties dubultdiabētā. Viņiem nav problēmas ir insulīna jūtīgumu. Savukārt 2TD ir nejūtīgi pret insulīnu - 2TD cēlonis nav paaugstināts asinscukurs, tas ir simptoms, cēlonis ir Insulīna Rezistence, jeb nejūtīgums pret insulīnu.

Insulīns pilda arī citas funkcijas, piemēram, tauku veidošana un uzkrāšana un kamēr insulīns ir paaugstināts, zaudēt lieko svaru ir teju neiespējami, jo ķermenis ir glabāšanas režīmā.  

Tas ir viens no iemesliem, kāpēc 1. Tipa Diabētiķiem parasti nav problēmas ar lieko svaru, bet 2. Tipa Diabētiķiem ir ļoti grūti noturēt normālu svaru, īpaši, ja tiek injicēts insulīns.   Tam ir arī citas funkcijas, kas nav tik būtiskas šī raksta ietvaros. 

Insulīns ir vitāli svarīgs hormons - bet kā tai teicienā bija "kas par daudz, tas pa skādi".  

Daudziem, nemaz nezinot (vēl pirms izveidojas 2TD) insulīns ir konstanti paaugstināts. (HOMA-IR ir labs asinsanalīžu tests, lai noskaidrotu IR pakāpi, lai gan balstoties uz Dr.Krafta datiem, HOMA-IR tests palaiž garām ļoti daudzus agrīnās stadijas IR pacientus, bet par to citreiz).  

Paaugstināts insulīns ir viena no skaidrākajām IR pazīmēm un, ka ceļš uz 2. Tipa Diabētu un lērumu citu veselības problēmu ir sācies.   Secinot, ka insulīns ir paaugstināts vai, ka HOMA-IR testa atbildes nav no tām labākajām - loģiski, ka rodas jautājums:

Kas stimulē insulīna izdalīšanos un ko ir iespējams darīt, lai to normalizētu?

Īsā atbilde - ogļhidrāti, un insulīnu var normalizēt, samazinot uzņemto ogļhidrātu daudzumu.  

Arī olbatlumvielas un tauki stimulē insulīna izdalīšanos, bet ne tik lielos un straujos apjomos, kā to dara ogļhidrāti.

Apēdot, labu porciju ar ogļhidrātiem (kartupeļi, rīsi, makaroni, maize, sula utt. ) visi šie ogļhidrāti tiks pārvērsti attiecīgajos vienkāršajos cukurs un nonāks asinsritē.

Aizkuņģa dziedzeris ražo insulīnu, lai noturētu asins cukuru normas robežās novadot to uz šūnām.   Ja šāda (ogļhidrātiem bagāta) maltīte būtu, teiksim, vienu reizi nedēļā, un, ja Tev nav stipri iedzimta nosliece uz IR, tad šī maltīte neradītu nekādas problēmas ilgtermiņā.  

Mūsdienās teju katra maltīte ir bagātīga ar ogļhidrātiem un situāciju sliktāku padara tas, ka lielākā daļa ēd 5 - 6 ēdienreizes dienā, jo Tavam organismam tā kafija ar cukuru un bulciņa pēcpusdienā arī ir maltīte.  Beigās sanāk, ka visa diena ir bijusi viena gara maltīte ar produktiem, kas salīdzinoši strauji pārstrādājas asins cukurā un ķermenis, lai to turētu normas robežās, ir spiests konstanti ražot insulīnu kā rezultātā, tas visu dienu ir paaugstināts.  

Mūsu organisms ir ārkārtīgi izturīgs, un tas ir pilnībā spējīgs ražot atbilstošu (bet paaugstinātu) insulīna daudzumu 10 - 30 gadu bez virspusēji redzamām sekām. Tāpēc daudzi no mums "tiek cauri sveikā" ēdot standarta uzturu līdz pusmūžam.  Lai gan virspusēji nekādas drastiskas sekas nav, zem pārsega, problēmas ar insulīna apgādes sistēmu un ogļhidrātu vielmaiņu paliek aizvien lielākas.

Ar laiku parādās pirmie brīdinājuma signāli:


  • Paaugstināts asinsspiediens
  • Paaugstināti triglecirīdi
  • Pazemināts "labais", jeb augstā blīvuma holesterīns
  • Paaugstināts "sliktais", jeb zemā blīvuma holesterīns
  • Paaugstināts ALAT
  • Aptaukošanās vēdera zonā

Tie nav simptomi, ka tuvojas nepatikšanas, tie ir simptomi, ka tās jau ir sākušās.

Zinot, ka liels daudzums ogļhidrātu pieprasa lielu daudzumu insulīna, kas stimulē insulīna rezistences veidošanos, kas rada tālākas veselības problēmas, kas noved pie 2. Tipa Diabēta, kas savukārt ir viens no galvenajiem sirds un asinsvadu slimību kuratoriem.  

Veids, kā normalizēt savas asinsanalīzes un samazināt savu sirds un asinvadu slimbību risku un lērumu citu veselības problēmu ir samazinot ogļhidrātus uzturā. Kā rezultātā samazinās insulīna vajadzība organismā, kas uzlabo insulīna jūtīgumu visās organisma šūnās.

Virta Health klīnika, savā 2019. gadā veiktajā pētījumā spēja reversēt 2TD 60% insulējamo pacientu izmantojot ketogēno uzturu. 60% gadījumu, insulējams 2.Tipa Diabēts un tā radītās veselības problēmas ir pilnībā novēršamas ar ketogēno uzturu.  Pārējie 40% pacientu arī stipri samazināja nepieciešamo insulīna daudzumu. Visi dalībnieki uzlaboja arī citus svarīgus veselības marķierus, tai skaitā:

  • HbA1C (Asins cukurs pēdējo 3 mēnešu laikā)
  • Plazmas seruma Insulīnu (Ķermenī cirkulējošo insulīnu)
  • HOMA-IR (uzlabota insulīna rezistence)
  • Svars
  • Triglicerīdi
  • Augstā blīvuma holesterīns
  • Asinsspiediens
  • u.c. svarīgi veselības marķieri.

Starp citu: Šajā pētījumā kontroles grupa bija pacienti, kuriem tika dota vispārpieņemtā diabēta ārstēšanas pieeja (tai skaitā “veselīgs uzturs”), un, lai gan viņi redzēja nelielus uzlabojumus, šī grupa neredzēja ne tuvu tādus uzlabojumus, kā tas bija ar ketogēno grupu. 

Kā veidojas insulīna rezistence


Es izmantošu vienkāršu izskaidrojumu kuru savā lekcijā sniedz Ivars Kumins (Ivor Cummins)

Lai saprastu kā izskatās bojāta sistēma, ir jāsaprot, kā izskatās veselība insulīna apgādes sistēma. Pie normāliem uztura apstākļiem, aizkuņģa dziedzeris ražo adekvātu daudzumu insulīnu, kas regulē visu šo sistēmu:  

#1 Insulīns samazina glikagona ražošanu pašā aizkuņģa dziedzerī, samazinot glikozes veidošanu caur glikoneoģenēzes procesiem (glikozes veidošana no taukiem un olbaltumvielām) - jo šobrīd tā ir pietiekamos daudzumos asinsritē.  

#2 Insulīns palīdz novadīt glikozi tauku šūnās, kur tā tiek pārveidota un uzglabāta triglicerīdu formā. Šis process komuncē arī ar aknu, palīdzot tai ar insulīna sistēmas regulāciju.  

#3 Insulīns palīdz aknās ienākošo glikozi konvertēt glikogēnā (ogļhidrātu uzglabāšanas formu), un pārstrādāt atlikušo daļu glikozes enerģijā.

#4 Insulīns palīdz novadīt glikozi muskuļu šūnās, kur tā tiek konvertēta vai nu enerģijā, vai glikogēnā.  Insulīns pilda vēl atsevišķas funkcijas, bet par to citreiz..  Kā redzams, pie normāliem apstākļiem šī sistēma strādā perfekti. 

Insulīns pie veselīga uztura

Tagad apskatīsim, kas notiek, ja šī sistēma tiek pārslogota ar pārāk daudz ogļhidrātiem.

Mana vecmamma teica, ka viņa nekad nevarētu ēst keto uzturu, jo viņai pārāk daudz garšo rupjmaize (par spīti tam, ka viņai ir 2TD).

Tāpat liela daļa cilvēku savu dzīvi nevar iedomāties bez kartupeļiem/rīsiem/griķiem/makaroniem vai kāda cita bagātīga glikozes avota galvenajās ēdienreizēs. Šie produkti ir tīrs glikozes avots ar teju nekādu minerālvielu vai vitamīnu sastāvu.  

Daži produkti nonāks asinsritē daudz ātrāk, citi lēnāk, bet ja ir redzamas IR pazīmes, tam vairs nav tik lielas nozīmes, visi šie produkti padarīs situāciju tikai sliktāku, citi vairāk, citi mazāk.

Tas būs Trieciens #1:

Uzņemot lielus daudzumus tukšo ogļhidrātu, kas primāri pārstrādājas glikozē, aizkuņģa dziedzeris ir spiests ražot insulīnu biežāk, un lielākos daudzumos nekā tam vajadzētu, lai tiktu galā ar ienākošo glikozes daudzumu.  Tas ar šo pienākumu tiek galā un asins cukurs būs pilnīgi normāls, bet insulīns asinsritē ir augstāks, nekā tam vajadzētu būt.

Trieciens #2: 

Ļoti maz cilvēku ēd tikai ogļhidrātus, kas pārstrādāsies glikozē. Maizei tiek pievienots cukurs (kas ir puse fruktozes), makaronus ēd ar mērcēm un citām piedevām, kuras satur cukuru (puse fruktozes) lielos apjomos. Tēja ar cukuru, kafija ar sīrupu, viena bulciņa te, viena konča tur. Medus, augļi, sulas un saldumi. Tie visi ir bagātīgi fruktozes avoti.

Fruktoze gandrīz ekskluzīvi tiek pārstrādāta aknā, jo neviena organisma šūna to negrib ēst. Fruktoze aknās stimulē triglicerīdu ražošanu, kas strauji veicina aknas aptaukošanos, kas palielina aknas insulīna rezistenci. Kā rezultātā, aknai vajag lielāku daudzumu insulīna, lai tā spētu veikt savas funkcijas, kas uzliek vēl lielāku slogu uz aizkuņģa dziedzeri.

Abi triecieni kopā, jau ir noslogojuši šo sistēmu pietiekami, kā rezultātā arī tauku šūnas paliek nejūtīgas pret insulīnu, kas uzliek vēl papildus slogu uz aizkuņģa dziedzeri.

Ar laiku daļa tauku šūnas paliek stipri nejūtīgākas pret insulīnu, un pasliktinās tauku veidošanas un uzglabāšanas process. Tās nav labas ziņas, šīs nejūtīgās šūnas pārstās komunicēt ar aknu, un aknas spēja regulēt šo insulīna kontroles sistēmu tiks vēl vairāk samazināta.

Kas noved pie pastiprinātas insulīna rezistences.

Svarīga piebilde: Šobrīd, šī cilvēka asins cukurs joprojām ir normas robežās, savukārt iepriekš pieminētie veselības analīžu rezultāti sāk pasliktināties. Uztaisot HOMA-IR testu būtu iespējams novērot, ka ir izveidojusies viegla insulīna rezistence. Lai gan bīstamas veselības problēmas vēl nav izveidojušās, ja nekas nemainīsies, tas ir tikai laika jautājums. 


Trieciens #3:  

Insulīna Rezistenci noteikti pasliktina arī dzīvesveida izvēles un citi ārēji faktori - tie kalpo kā 3. trieciens šai sistēmai. Tie ir populārie vaininieki kā - smēķēšana, bieža alkohola lietošana, hroniska neizgulēšanās, mazkustīgs dzīvesveids, zems D vitamīns, omega taukskābju disbalanss, ģenētika utt. 

Kā iestājas insulīna rezistence

Saliekot visus trīs triecienus kopā -  jūtīgums pret insulīnu tauku šūnās, aknās, un muskuļos stipri samazinās, kas liek aizkuņģa dziedzerim ražot vairāk insulīna, lai turētu glikozes (asins cukura) līmeni normas robežās, lielais insulīna līmenis padara visas šūnas vēl nejūtīgākas pret insulīnu, kas atkal uzliek papildu slogu uz aizkuņģa dziedzeri un šis cikls turpinās un paliek aizvien sliktāks. 

Šajā stadijā varētu konstatēt hiperinsulinēmiju, interesanti, ka joprojām asins cukurs ir normas robežās, bet faktiski šim cilvēkam, jau ir 2. Tipa Diabēts. 

Esi sveicināts - insulējamais 2. Tipa Diabēts:

Šim ciklam turpinoties arī muskuļu šūnas, kļūst stipri nejūtīgas pret insulīnu, kas pieprasa no aizkuņģa dziedzera pārāk daudz. Insulīnu ražojošās beta šūnas ”izsit korķus” un organisms vairs nesaņem adekvātus insulīna daudzumus, lai noturētu asins cukuru normas robežās.

Kad šī insulīnu regulējošā sistēma sabrūk, notiek, kas daudz vairāk kā tikai paceļas asins cukurs.  

Viena no insulīna funkcijām ir regulēt tauku glabāšanas un noārdīšanas procesu. Tagad, šī kontrole vairs nav efektīva, tauku šūnas nekontrolēti asinsritē palaiž taukskābes un glicerolu, kā rezultātā aknas sāk nekontrolēti ražot glikozi caur glikoneoģenēzes procesu.  

Šobrīd visas ķermeņa šūnas ir nejūtīgas pret insulīnu, tagad pat neēdot asins cukurs ir paaugstināts, aizkuņģa dziedzeris nesaražo pietiekamu daudzumu insulīna - esi sveicināts, insulējamais 2.Tipa Diabēts.

Bet diemžēl ar to viss nebeidzas.

Insulīns šim cilvēkam ir kā Ibumetīns iekaisušam zobu kanālam. Injicētais insulīns ir novērsis tikai simptomu, šīs problēmas cēlonis – insulīna rezistence ar laiku turpinās palikt aizvien sliktāka.  Kā rezultātā cilvēka veselības stāvoklis nevis uzlabojas, bet paliek aizvien sliktāks.  

Te Kārlis... manuprāt Tev šis varētu noderēt.

Vai gribi izmēģināt Keto ar labāko rezultātu? 

Pievienojies kursam "Keto Starts"

"Keto Starts" ir veidots, lai Tu varētu uzsākt Ketogēnu uzturu no pirmās dienas un nepieļautu tās kļūdas, ko pieļauj iesācēji bremzējot vai pilnībā apstādinot jebkādu progresu. 

Vai gribi izmēģināt ketogēno uzturu? Pievienojies kursam

"Keto starts"

"Keto Starts" ir veidots, lai Tu varētu uzsākt Ketogēnu uzturu no pirmās dienas un nepieļautu tās kļūdas, ko pieļauj iesācēji bremzējot vai pilnībā apstādinot savu progresu.

Patiesais insulīna rezistences kurators un kāpēc ketogēns uzturs ir labākais veids kā novērst patieso problēmu

Saprotot, kā insulīna rezistence izveidojas un zinot, ka insulīna injicēšana neatrisina cēloni, bet noņem simptomus, loģisks jautājums ir - kas ir galvenais cēlonis un kurators šai problēmai? Zinot, ka

  • Lielu insulīna līmeņa pacelšanos asins ritē izsauc tukšie ogļhidrāti (tai skaitā, kartupeļi, maize, makaroni, rīsi, auzas utt.).
  • Lai gan fruktoze neizsauc insulīna līmeņa pacelšanos, tā veicina aknas aptaukošanos, kas noved pie lielākas insulīna rezistences.
  • Bieži ēdot (5 – 6 reizes dienā) insulīns joprojām būs paaugstināts, pat ja tiek ēsti “veselīgie” ogļhidrāti.
  • Pie insulīna rezistences cēlonis ir pārāk daudz insulīna asinsritē, kuru galvenokārt stimulē ogļhidrāti.

Lai novērstu cēloni, ir stipri jāsamazina ogļhidrātu daudzums organismā (ketogēns uzturs), kā rezultātā vairs nebūs nepieciešams tik liels daudzums insulīna (pat 2TD gadījumā), kas savukārt ļaus visai šai sistēmai lēnām atkopties.

Protams, ir svarīgi samazināt 3# Trieciena faktorus, bet tie galvenokārt palīdzēs uzlabot insulīna jūtīgumu. Ja asinsritē joprojām ir pārāk daudz insulīna, jo ikdienā tiek ēsti lieli daudzumi ar ogļhidrātiem, sākumā fokusēties uz 3# Trieciena faktoriem, pirms tiek sakārtots uzturs būtu aplami.

Cilvēkiem, kuri savā asinsainā redz populārākos slikto analīžu rādītājus, kā:

  • Paaugstināts asinsspiediens
  • Paaugstināti triglecirīdi
  • Pazemināts "labais", jeb augstā blīvuma holesterīns
  • Paaugstināts "sliktais", jeb zemā blīvuma holesterīns
  • Paaugstināts insulīns
  • Paaugstināt feritīns
  • Paaugstints GGT rādītājs
  • Paaugstināts ALAT

Un pats galvenais, kuri grib uzlabot šos rādītājus, viņu labākais risinājums ir ketogēns uzturs.


Jo, lai gan ir zāles, kas samazina asinsspiedienu, samazina slikto holesterīnu u.c. Šīs zāles noņem tikai simptomu nevis cēloni.


Ja pamatproblēma ir insulīna rezistence (uz ko norādītu paaugstināts insulīns vai HOMA-IR), tad ar ketogēnu uzturu šie cilvēki redzētu straujus uzlabojumus asinsanalīzēs dažu nedēļu laikā pilnīgi bez jebkādām zālēm. 


Pirms diabēta vai 2. Tipa Diabēta, pamatā ir Insulīna Rezistence. Līdz ar to, cilvēki, kas ir jau diagnozēti ar šiem, veselības stāvokļiem bez šaubām var uzlabot savu veselību vai pat pilnībā atbrīvoties no šīs diagnozes, izmantojot ketogēnu uzturu, kā to pierāda iepriekš pieminētais Virta Health Klīnikas pētījums. Kur gandrīz 60% no insulējamiem diabētiķiem pilnībā atlaba (viņi varēja pārstāt lietot insulīnu un strauji uzlabojās arī pārējie veselības rādītāji)

Piemēri pat nav jāmeklē ārzemju pētījumos, arī Latviski runājoši cilvēki, ir reversējuši savu 2. Tipa Diabētu ar ketogēno uzturu. Vari noskatīties manu sarunu ar vienu no šiem cilvēkiem šeit. 

Ketogēns uzturs šajos gadījumos palīdz, jo tas strādā ar problēmas cēloni, tas izņem no šīs sitēmas galveno kuratoru - ogļhidrātus un palīdz tai sevi atjaunot un visiem procesiem atkal normalizēties. 


Insulīna rezistencei ir alerģija pret ogļhidrātiem. Tai ir pavisam vienkāršs risinājums, samazini produktus uzturā, kas izsauc šo dzīvībai bīstamo reakciju.


Insulīna rezistence ir pamatā sākumā pieminētajiem pāragrās nāves cēloņiem. Tā ir nepamanītais kurators “mūsdienu dzīvesveida” veselības problēmām.


Kāpēc par to nerunā plašāk? Ja tā būtu patiesība, tad uztura ieteikumi, kas ir sniegti pēdējos 40 gadus ir nodarījuši vairāk kaitējuma sabiedriskajai veselībai nekā labuma.


Balstoties uz PVO datiem no 1980. gada līdz 2014 gadam diabētiķu skaits ir pieaudzis no 108 miljoniem, līdz 422 miljoniem.


Esošie risinājumi ir acīmredzami neefektīvi, lai tiktu galā ar insulīna rezistences sekām – sākot ar uzturu, beidzot ar medikamentiem.


Dr. Fungs savā grāmatā “The Diabete Code” raksta:
“Ironiski ir tas, ka šobrīd, neskatoties uz visiem medicīnas atklājumiem un medikamentiem, diabēts ir daudz lielāks drauds nekā 1816.gadā. [...] Tas ir tāpēc, ka mēs esam fundementāi pārpratuši slimību, kas saucas 2. Tipa Diabēts.”


Mēs mēģinām atrisināt uztura problēmu (nepareizi “veselīga uztura” norādījumi) ar medikamentiem.


Kamēr šī domāšana nemainīsies, tikmēr insulīna rezistences veselības problēmas turpinās pieaugt. Bet jau šobrīd ir jūtams agrīns pārmaiņu vējš, jo cilvēki ņem savu veselību savās rokās un tie, kuri ir pietiekami drosmīgi, lai mēģinātu keto uzturu, redz arī straujus uzlabojumus visos vecumos.


Kā rezultātā arī medicīnas profesionāļi to vairs nevar ignorēt un aizvien vairāk un vairāk ārstu klusībā saviem pacientiem iesaka keto uzturu, baidoties, ka ja viņi par to runās skaļi viņus izķengās amatu brāļi, kas nav tik progresīvi.Patiesību nevar ilgi noslēpt.


Vai Tu tiešām ļausi kartupelim sevi iedzīt pāragrā kapā?

Te Kārlis... manuprāt Tev šis varētu noderēt.

Vai gribi izmēģināt Keto ar labāko rezultātu? 

Pievienojies kursam "Keto Starts"

"Keto Starts" ir veidots, lai Tu varētu uzsākt Ketogēnu uzturu no pirmās dienas un nepieļautu tās kļūdas, ko pieļauj iesācēji bremzējot vai pilnībā apstādinot jebkādu progresu. 

Vai gribi izmēģināt ketogēno uzturu? Pievienojies kursam

"Keto starts"

"Keto Starts" ir veidots, lai Tu varētu uzsākt Ketogēnu uzturu no pirmās dienas un nepieļautu tās kļūdas, ko pieļauj iesācēji bremzējot vai pilnībā apstādinot savu progresu.

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Vai Tev patika raksts? Iegūsti papildus noderīgu info - seko man Facebook

Tev ir jautājums vai komentārs?